Experimentele keramiek
door GHESQ

Workshop
25 nov '17
10u - 18u
Uitverkocht

Ambacht en techniek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar er is meer dan techniek alleen. Een ontwerper wendt zijn buikgevoel aan in het toepassen van zijn technische kennis om tot een ontwerp te komen. Deze keramiekworkshop brengt je datgene bij dat kennis verandert in artisticiteit: vuur! Wakker dat vuur aan met een plak klei in je handen waarmee je vanuit je gevoel tot een product komt.

Koen Ghesquière is autodidactisch keramist. Zijn keramieklijn, GHESQ, bestaat uit handgedraaide tableware in simpele maar energieke vormen. Koen maakt zijn objecten voor mensen die genieten van eten, drinken en goed gezelschap. Hij ontwerpt vanuit de buik en het hart en dat stralen zijn ontwerpen uit.

[unex_ce_button id="content_dtd530rac,column_content_4w4uol3b6" button_text_color="#86754d" button_font="regular" button_font_size="18px" button_width="content_width" button_alignment="center" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#86754d" button_border_radius="40px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#86754d" button_border_hover_color="#86754d" button_link="#" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]Uitverkocht![/ce_button]

Verloop van de workshop
- stukje keramiekgeschiedenis
- zelf aan de slag met klei en draaischijf om zo tot een ontwerp te komen
- glazuren van het ontwerp

Mee te brengen
- schort of kleding die vuil mag worden
- handdoekje

Opgelet: Na de workshop worden de voorwerpen gebakken in de Makelij-ovens. Omdat dit proces tijd in beslag neemt kunnen de resultaten niet meteen mee naar huis genomen worden, maar kunnen ze daarna, van dinsdag tot en met zaterdag, tot eind december, afgehaald worden in de Makelij designshop.

Noot: Omdat het gaat om een experimenteel proces waarbij de klei tussentijds niet gebakken wordt bestaat er een kleine kans dat de keramiek zal barsten tijdens de baktijd. Makelij kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld. 

Wanneer
Zaterdag 25 november
van 10u tot 18u

Waar
Molenstraat 35, Genk

Prijs
€ 30

Inschrijven
Uitverkocht