Foam design
door Marjan Van Aubel

Workshop
8 & 15 nov '17
10u - 18u

Foaming is een manier om afvalmaterialen een nieuw leven te geven. Kleine snippers, splinters, gruis, … van een bepaald materiaal worden verwerkt in een schuimmassa die uitgehard wordt met behulp van een mal en kan zo een object of meubel vormen. Deze workshop doorloopt het  maak- en designproces van een object in schuimemulsie.

Marjan van Aubel is een ontwerper van materialen en voorwerpen die haar strepen in de internationale designwereld verdiende met onder andere twee nominaties voor Design of the Year door Design Museum London. Haar onderzoeksveld ligt vooral in de gebieden van wetenschap en chemie. In haar werk en collecties, van bijvoorbeeld porseleinschuim en geïntegreerde zonnecellen, gaat ze op zoek naar esthetische oplossingen voor de toekomst.

[unex_ce_button id="content_dtd530rac,column_content_4w4uol3b6" button_text_color="#86754d" button_font="regular" button_font_size="18px" button_width="content_width" button_alignment="center" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#86754d" button_border_radius="40px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#86754d" button_border_hover_color="#86754d" button_link="http://makelij.ticketshark.be" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]Inschrijving[/ce_button]

Verloop van de workshop
Dag 1:
- experimenteren met de substantie en samenstelling van het foam
- leren gieten in mallen en de techniek daarrond
Dag 2:
- een product maken met de nieuw ontwikkelde materialen op basis van de experimenten

Mee te brengen
- alle materialen worden voorzien door de begeleider
- oude kleding die vuil mag worden

Wanneer
Woensdag 8 en 15 november
van 10u tot 18u

Waar
Molenstraat 37, Genk

Prijs
€ 50