Handgeweven tapijt
door Salvatore Caltabellotta

Workshop
11, 18 & 25 nov '17
10u - 18u

De workshop weven gaat aan de slag met de twee basisingrediënten: weefgetouw en draad. Leer in drie intensieve workshopdagen de basistechnieken van het tapijtweven op een weefgetouw en neem jouw eigen tapijt en weefgetouw na afloop mee naar huis.

Productdesigner Salvatore Caltabellotta studeerde af aan de Design Academy Eindhoven in de afdeling Man & Well Being. Hij won een Henry Van de Velde prijs met zijn werk Copper(II)Chloride. Caltabellotta experimenteert met materialen en slaat bruggen tussen handwerk, industrie, object en gebruiker.

[unex_ce_button id="content_dtd530rac,column_content_4w4uol3b6" button_text_color="#86754d" button_font="regular" button_font_size="18px" button_width="content_width" button_alignment="center" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="1px" button_border_color="#86754d" button_border_radius="40px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#86754d" button_border_hover_color="#86754d" button_link="#" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]Uitverkocht![/ce_button]

Verloop van de workshop
Dag 1:
- handweefgetouw opzetten
- basisbegrippen weefgetouw
- basistechnieken weven
Dag 2:
- start van wandtapijt
Dag 3:
- verder werken aan wandtapijt
- technieken afknopen
- technieken ophangen

Mee te brengen
- alle basismaterialen, waaronder een klein weefgetouw, worden voorzien door de begeleider
- breng zelf weefmaterialen, zoals draden, twijgen, stoffen, …, die je graag in je weefwerk wilt verwerken mee

Wanneer
Zaterdag 11, 18 en 25 november 
van 10u tot 18u

Waar
Molenstraat 37, Genk

Prijs
€ 90
Het weefgetouw is inbegrepen en neem je na afloop van de workshopreeks mee naar huis

Extra: Heimat

Elke woensdag wordt er van 10u tot 18u in het open atelier aan Heimat, een gezamenlijk weefwerk rond de Genkse roots, gewerkt. Deelnemers brengen materialen mee die voor hen een link met Genk hebben, of dat nu steenkoolgekleurde draad is, Boxbergse heide of paardenhaar uit één van de Genkse weides, je verwerkt het allemaal in één grote ode aan Genk die tentoongesteld zal worden in de Makelij designshop en later een mooi plekje in onze thuisstad krijgt.

Mee te brengen
- materialen gerelateerd aan Genk of materialen die jou aan Genk doen denken en je wilt gebruiken in het weefwerk

Wanneer
woensdag 1, 8, 15, 22 en 29 november 
van 10u tot 18u

Prijs
gratis